info@held.nl

Helden op pad in Drenthe.

Helping Every Lost Dog

Helden op pad in Drenthe.

Wij helpen mee met vermissingen van HELD via onze dochter die bij HELD zit. Wij zijn gepensioneerden en rijden vaak ritjes met de auto. Wat dat betreft ideale zoekers, alleen hebben wij geen verstand van moderne communicatiemiddelen zoals Facebook, dus doe we dit via onze dochter.

Wij delen graag een “toevallige” vondst.

Op een dag in de zomer reden wij door Drenthe heen en zagen in een oogwenk een wel heel bekende hond lopen: een Golden Retriever. Hij leek een beetje op de hond van onze dochter, maar die kon hier niet lopen, want die waren op vakantie. Ook zagen wij dat er geen eigenaar bij liep en dus zijn we terug gereden, want we hebben geleerd dat een hond zonder eigenaar er bij een ‘losloper’ zou kunnen zijn. We stopten vlakbij de hond en werd er geknield met een lekker snoepje. Althans, het stonk, dus de hond zal het wel lekker vinden. Gelukkig was dit een echte Golden Retriever die geen nee kan zeggen tegen snoepjes en aandacht. De hond kwam kwispelen onze kant op en wij pakten hem vast. Dit was nog een gedoe, want hij had niets om; geen riem, geen halsband, niks. We hebben samen de hond in de auto getild en zijn toen met de hond op de achterbank rondjes gaan rijden langs de huizen, maar geen eigenaar en niemand wist wie de hond was.

De hond was inmiddels behoorlijk aan het hijgen. Hij had dorst. Wij ook. We zijn dus met de hond naar een terras gereden en hebben hem provisorisch met een halsband en lijn van de honden van onze dochter (ligt standaard in de auto) aangelijnd. Dit paste gelukkig goed. Op het terras kreeg de hond water en wij een glaasje fris waar we de dierenambulance hebben gebeld die ondanks meerdere pogingen van ons niet bereikbaar bleken. Zo zaten we dus nog steeds met een hond die toch ergens een thuis moest hebben.

Bij ons ontstond het idee dat we misschien wat flyers moesten gaan ophangen bij de supermarkten, echter we kunnen zelf geen flyers maken. Het werd dus een hand geschreven briefje dat we ophingen in de plaatselijke supermarkt en het café waar we zaten. We bedachten dat het wellicht een goed idee was om de boerderijen aan de andere kant bij de velden een af te gaan. Immers, honden lopen daar meestal los. Dit bleek een schot in de roos. Net over de grens van het dorpje waar we waren bleek de hond te horen in het naastliggende dorp. De boer had gezien het erg warme zomerweer alle deuren tegen elkaar opengezet en zo was de hond ontsnapt. Ze waren zelf al overal in het eigen dorp aan het zoeken geweest naar hun hond, terwijl wij met hun hond in het andere dorp naar de baasjes aan het zoeken waren.

De boer was erg blij dat zijn hond zo goed was opgevangen door ons en moest erg lachten toen hij zag dat zijn stoere Joep ineens een roze halsband en roze riem om had en zelfs als een prinsje was verwend op een terras. De boer bedankte ons hartelijk, want de hond was inmiddels al een paar uur weggeweest en ze misten hem ontzettend en maakten zich zorgen.

Dit soort dingen doet een mens goed: mensen weer blij maken door een vermiste hond weer terug te brengen naar huis. We doen dit niet dagelijks, maar we doen ons best met meehelpen flyers te printen en in hoesjes te steken voor Team Held. Ook rijden we vaak rond in gebieden waar op dat moment een hond vermist wordt. Wij zitten niet in de zoekteams en ‘apps’ die door Team Held worden gebruikt, maar we zijn er wel. “Undercover zoekers” noemen we onszelf en dat blijven we graag doen voor Team Held. We hebben veel bijgeleerd over honden dankzij Team Held, hoe je ze moet benaderen en wat je moet doen als je hond vermist raakt. Heel nuttig om dit te combineren met onze dagelijkse autoritten. Zo voelen wij ons nuttig en kunnen we ook ons steentje nog steeds bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *